Handgemaakte Tassencollecties

——————

Elke tas in de Christina- en Maria-collectie wordt met
de hand gemaakt met traditionele technieken. U kunt zelf
in het atelier een keuze maken uit diverse leersoorten, voeringen en fournituren. Als u een Christina of Maria aanschaft, beschikt u over een uniek, genummerd exemplaar dat volledig voldoet aan uw persoonlijke stijl en wensen.
De modellen zijn geïnspireerd op klassiekers, die qua
vorm en uitstraling niet onderhevig zijn aan seizoenen.
In samenwerking met een edelsmid wordt handgemaakt sluitwerk ontwikkeld, ook dat heeft een klassieke inslag. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel.

Tassenparty

 

Kennismaken met de tassencollectie?

En wilt u graag eens wat anders organiseren voor een ladies night met uw vriendinnen of collega's?

Tijdens een tassenparty wordt de mogelijkheid geboden om diverse tassen

in verschillende kleuren en leersoorten te zien, voelen, ‘passen’ en de mening van vriendinnen te vragen.

 

 

U kunt kiezen uit een:

Borrelarrangement of een

High tea Arrangement

 

Kosten € 21,50 per persoon, vanaf
5 personen mogelijk. Als u overgaat
tot de aankoop van een tas, worden
deze kosten in mindering gebracht.

contactgegevens

voor meer informatie

————————

Christien Delaere

06 – 264 755 83

 

 

atelier

————————

Straatweg 66A Breukelen

(op afspraak)

info@christinamarias.nl

De Maria-Collectie

———

what you see...

is what you get

De tassen uit de Maria-collectie zijn de
absolute top! een creatief ontwerp, vervaardigd van het allermooiste kwaliteitsleer. Door
het unieke karakter van deze tas, is deze
maar eenmalig te bestellen, zoals afgebeeld.
De creaties uit de Maria-serie zijn altijd
voorzien van een pigskin voering en/of handgemaakt sluitwerk.

De Christina Collectie

 

De Christina-collectie bestaat uit half maatwerk. U kiest
uit zes basismodellen en vervolgens bepaalt u zelf de lengte van de draagbanden
of handvatten, de kleur van het leer en de uitvoering van sluitingen en ritsen. Een tas helemaal samengesteld naar uw wensen, tot in de kleinste details. Uw tas wordt in opdracht gemaakt. Als u wilt kiezen voor een Christina, bekijkt u dan hier de foto’s
en afmetingen van deze collectie.

Christien Delaere in Lifestyle Xperience

In 2 min. is het nooit mogelijk om tot de kern te komen, vandaar dat alle vragen met antwoorden voor het programma op mijn website staan.

 

Naar wat voor tassen zijn vrouwen nou over het algemeen op zoek?

Ik denk niet dat je kan spreken over tassen in het algemeen. Zoveel vrouwen, zoveel verschillende smaken. Er zijn vrouwen die puur uit praktische overwegingen een tas dragen, maar zo zijn er ook vrouwen die een tas dragen als toevoeging, om hun outfit of uitstraling te versterken. De tas versterkt de emotie!!! Er zijn tassen met een stoere uitstraling en tassen die een luxe, elegante uitstraling hebben. En zo heeft elke vrouw haar eigen stijl. Mijn atelier ontwerpt en vervaardigt tassen, op ambachtelijke wijze, voor die laatste groep vrouwen.

 

Wat moet ik me nou voorstellen bij een ambachtelijke tas ?

Consumenten kunnen snel en over veel informatie beschikken door de digitalisering. Dat maakt dat het koopgedrag verandert. Men heeft behoefte aan structuur, duidelijkheid en vooral aan personalisatie. Niet willen verdrinken in de massa van informatie, maar ook niet van massaproductie. En daardoor is het ambacht op dit moment zo booming. Weg van de snelheid, weg van de massa. Het aanbod in handgemaakte producten is enorm aan het groeien. In deze wegwerpmaatschappij hebben mensen weer behoefte aan producten die met liefde, aandacht en vakmanschap gemaakt zijn. We zijn weer op zoek naar eerlijke producten.

 

Hoe vertaal je de weg van de snelheid, weg van de massa naar je eigen atelier?

Ik kies er heel bewust voor om een klein en intiem atelier te willen zijn. Er is geen bedrijfsplan maar een filosofie. Groeien binnen het klein zijn, willen groeien maar in het klein denken. Voor veel mensen klinkt het als een contradictie. Maar door klein te denken verlies je niet de details uit het oog, maak je bewustere keuzes en neem je de tijd.

Omdat ChristinaMaria’s al haar klanten persoonlijk wil kennen, vind de verkoop alleen in het atelier plaats. Het is een bewuste keuze om niet vanuit winkels te willen verkopen, de vrouw die een ChristinaMaria’s draagt zal daarom nooit anoniem zijn. De tas is genummerd en gekoppeld aan de naam van de klant.

Door de tijd te nemen voor je klanten leer je ze persoonlijk kennen. De klant krijgt de mogelijkheid het maakproces te volgen, om te zien hoe de tas gestalte krijgt en na de aankoop blijft ze welkom. Sommigen komen speciaal voor een kopje koffie, terwijl ik ondertussen even de tas onderhanden neem. Persoonlijke aandacht voor de klant en tas zijn de belangrijkste kenmerken van ChristinaMaria’s... Samen gaan we op zoek naar dat ene stukje leer en wordt de tas samengesteld.

 

Hoe komt de klant tot een leerkeuze?

Door middel van stalenboeken en op basis van het leer dat op voorraad ligt kunnen zij een keuze maken. Wanneer de vraag heel specifiek is, moet ik echt op zoek. Soms lukt het snel, soms rijd ik diverse keren naar verschillende groothandelaren. Net zolang tot de klant tevreden is.

 

Wat als ik nou een handgemaakte tas wil laten maken. Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Ten eerste kiest de klant een model uit de basiscollectie. Samen gaan we op zoek naar het stukje leer dat de uitstraling gaat bepalen. Als we het leer gekozen hebben zoeken we daar de juiste fournituren bij. Je kunt kiezen uit brons, nikkel of goud en ook die zijn zeer bepalend voor de uitstraling. Vervolgens wordt de lengte van het hengsel/handvat bepaald. Als finishing touch wordt de tas gemerkt en voorzien van een nummer.

 

En hoe komt de prijs van ’n tas nou eigenlijk tot stand?

Het handmatig vervaardigen van leren tassen is zeer arbeidsintensief. Zowel de ontwerpfase als het maakproces. Dat is wat veel mensen zich niet realiseren. Daarnaast wordt de prijs bepaald door het aantal technieken die worden toegepast bij het maken van de tas. Zo ook de grootte van de tas en de keuze van het leer. Hoe duurder het leer, hoe duurder de tas. Wel of geen pigskinvoering maakt ook ’n verschil.

 

Voor welk soort vrouwen zijn dit soort tassen nou geschikt?

De tassen worden gemaakt voor vrouwen die zich graag elegant en vrouwelijk kleden, maar ook voor de sportievere vrouw. Zij kiezen vaker voor een langer tashengsel en dragen de tas als schoudertas of cross–body. Bekende designertassen worden, kopie of geen kopie, door zowel de jeugdige tasliefhebbers als door de hardwerkende, ambitieuze vrouw gedragen. Deze vrouwen willen zich niet identificeren met de jeugdige draagsters die deze tassen dragen voor aanzien en status. Wat is er nog exclusief aan de bekende designertassen als je ze op elke hoek van de straat tegenkomt? Vrouwen die het zich kunnen veroorloven zullen altijd bekende designertassen blijven dragen en kopen, omdat zij weten met hoeveel liefde voor het ambacht deze tassen worden vervaardigd. Maar door het vele kopiëren waardoor de tassen dus toegankelijk worden voor de massa, zal deze vrouw zwichten voor een handgemaakt product, exclusief voor haar gemaakt. Het zijn vrouwen die persoonlijk contact en service heel belangrijk vinden en ongeacht leeftijd (meestal 40/45+) en leefstijl , heel zelfbewust in het leven staan. De tas is een toevoeging. Luxe wordt gewaardeerd in de vorm van kleine details, kwaliteit en beleving.

 

Op wat voor manier geven vrouwen zoals o.a Sophia Loren, Grace Kelly, Katherine Hepburn jou inspiratie ?

Het tassenstraatbeeld is vnl. praktisch. Grote ‘overlevingstassen’, waarbij de inhoud is voorbereid op elke mogelijke situatie. Ik denk dat je met minder volume ook kunt overleven. Als tegenhanger ontwerp ik in eerste instantie handtassen, tassen die supervrouwelijk en elegant zijn, Maar als het de wens van de klant is, zal ook het praktische aspect niet vergeten worden.

De keuze voor wie ik tassen zou willen ontwerpen was niet zo moeilijk. Deze vrouwen met hun klassieke elegantie en pure vrouwelijkheid. Enigszins fragiel en verfijnd, maar toch heel sterk. Zij dragen het vrouw zijn. Tja, de keuze was niet moeilijk… voor deze vrouwen ga ik mijn tassen maken.

 

Tassen–Passie…

De collectie wordt met grote passie ontworpen
door
Christien Delaere. Zij houdt ervan mooie
dingen te maken die het leven verfraaien met

als uitgangspunt ‘less is more’. De soberheid
van vintage, het verleden zonder opsmuk!

Christien volgde de opleiding tot
gecertificeerd tassenmaakster.
Passie voor mode en ondernemen
en liefde voor het ambacht

brachten haar ertoe een

eigen tassenlabel

te ontwikkelen.

Christien Delaere

——————————————————————————————————————————————————————

deze christinamaria’s website kwam tot stand met medewerking van:

 fotografie: marike van pagée  —  www.bongaloo.nl  —

ontwerp en technische realisatie: wim dijkers  —  wim@wdgo.nl  —